Orheiul Vechi

24.02.2014 by Vanessa No Comment

Complexul Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni, raionul Orhei şi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică.

orhei biserica cruceaorhei

Interes turistic prezintă:
• Mănăstirea Butuceni care cuprinde biserica rupestră “Adormirea Maicii Domnului” unele date o atesta drept sec. XII unde sau păstrat chiliile călugărilor și o clopotniță din piatră, ridicată în sec. al XIX-lea. Stînca e încununată cu o cruce din patră obiectul central al mai multor legende și credințe locale şi biserica terestră “Naşterea Maicii Domnului”.
• cetatea getică
• cetatea medievală
• băile turceşti
• o casă în stil naţional în spatele căreia se află o mică grădină cu beci şi obiecte arheologice găsite pe teritoriu (cultura geto-dacică, cultura tatară, cultura moldovenească din Evul Mediu)
Cea mai mare parte a obiectelor materiale descoperite aici în timpul săpăturilor arheologice se păstrează în colecția complexului muzeal, care numără peste 4 mii de obiecte culturale. Cele mai valoroase dintre ele sunt expuse în sălile de expoziție ale complexului

casa de sudbasmaluta casa

Tot aici turiştii ar putea face cunoştinţă cu câteva obiceiuri locale precum ar fi:
• Împletitul în pănuşă
• Sculptura în lemn
Încondeierea ouălor
Croşetatul
Pot asista la un spectacol folcloric cu dansuri şi muzică popular
Pot face plimbări cu căruţa trasă de cai
Pot face plimbări cu barca pe râu
Pot vizita împrejurimile satului
Pot pescui
Pot participa la activităţile casnice din gospodărie
Coplexul Orheiul Vechi reprezintă un impresionant muzeu în aer liber unde trecutul se îmbină cu prezentul şi istoria reînvie.

About Author

Vanessa
  •  
Tags:

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.