Odihna la munte – Brasov

07.03.2015 by Vanessa No Comment

Programul sejurului:
23:00 – Plecarea din Chișinău
I Zi – Sinaia
Palatul Peleş este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Castelul Pelișor a fost deschis publicului vizitator în februarie 1993. Muzeul, cu o valoare inestimabila, ce cuprinde o valenta istorica, o artă memorialistica si una artistica, constituie o importantă componentă a zestrei culturale a poporului român.

pelisor

Bran
Castelul Bran /Castelul lui Dracula situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, Cazare in Bran desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

bran

16:00 – Cazarea şi cina la Bran, Pensiunea “Creţu” este situată în localitatea Bran,într-o zonă retrasă şi liniştită.Pensiunea oferă cazare în 15 camere duble cu bai proprii. Camerele sunt dotate cu pături matrimoniale, TV cu cablu, încălzire centrală, apă rece şi caldă în permanenţă, conexiune wireless la internet gratuit.Pensiunea Creţu mai dispune şi de:
 restaurant
  living
 terasă
 grătar
 loc de joacă pentru copii
 masa de ping-pong

?????????? cretu1

II Zi 08:00 – Micul Dejun
Râsnov
Cetatea Râșnov este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania.S-a numit “Cetate Taraneasca” deoarece principala ocupatie a constructorilor era agricultura.

Rasnov

Peştera Râsnov este o peșteră situată la aproximativ 3 km de orașul Râșnov, pe șoseaua Valea Cetății spre Poiana Brașov, descoperită acum circa 60 de ani.Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii, care a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Peştera Valea Cetatii, stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului).

pestera

Braşov
Plimbare cu Telegondola
Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV. Având o lungime de peste 89 de metri este considerată a fi cea mai mare biserică din România. Datorită mărimii ei, când a fost finalizată a primit titlul de Cea mai mare biserică dintre Viena şi Constantinopol.

Biserica-Neagra-02

Muzeul “Prima Școală Românească” din Brașov se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului. Primele cursuri în limba română au avut loc aici în 1583. Actuala clădire datează din anul 1760, fiind declarată monument istoric
Str.Sfoarei – cea mai îngustă stradă din România.

strada-sforii-brasov

Ora 19.00 – Plecarea spre Chișinău

 

 

 

 

About Author

Vanessa
  •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.