Mănăstirea Căpriana (mănăstire de călugări)

24.02.2014 by Vanessa No Comment

Mănăstirea Căpriana este localizată pe malul rîului Işnovăţ, comuna Căpriana, lîngă Codrii Moldovei.A fost fondata în anul 1429 de către domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun (1400-1432), fiind una din cele mai vechi mănăstiri din ţară. Aici sunt ridicate trei bijuterii arhitecturale ce formează un complex monastic uimitor:
biserica de vară”Adormirea buy research papers online Maicii Domnului” 1429-1545
biserica “Sf. Nicolae” 1840
biserica de iarnă “Sf. Gheorghe” 1903
casa Călugărilor cu doua etaje
Clădirea Administrativă
Mănăstirea a sevit drept resedinţă pentru Mitropolitul Moldovei Gavriil Bănulescu Bodoni. Legat de numele manastirii exista o legenda conform careia, domnitorul Moldovei Ştefan cel Mare întorcîndu-se dintr-o batalie de pe Nistru, ar fi poposit într-o poiana frumoasa din acel loc. Acolo ostenii sai ar fi zarit o caprioara urmarita si prinsa de lupi. Impresionat de întamplare, voievodul a zidit acolo manastirea Capriana.

caprianacasa calugarilor

Obiective turistice:
bisericile
epitrahilul (obiect de cult care constă dintr-o bucată de stofă pe care este brodată o scenă reprezentând punerea în cell phone spy software apk mormânt a lui Isus Hristos) brodat intre anii 1427 si 1431, fiind foarte valoros, mai ales pentru faptul ce este cea mai how does cell phone spy software really work veche broderie de acest fel cunoscuta pana astazi (pe ea apareau chipurile sfinte si portretele lui Alexandru cel Bun si al spy phone recorder app sotiei sale) si epitaful mitropolitului Macarie al Moldovei din anul 1428
moaştele Mitropolitului Moldovei Gavriil Banulescu Bodoni
pîrîul Işnovăţ

 

About Author

Vanessa
  •  
Tags:

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.