Iasi – o destinatie deosebita, ce asteapta sa fie descoperita…

29.08.2014 by Vanessa No Comment

Programul excursiei:
1.Grădina Botanică „Anastasie Fătu” este cea mai veche grădină botanică din România. A fost înființată în 1856 de cel ce îi dă numele acum, Anastasie Fătu, medic și naturalist, pe o proprietate cumpărată de acesta.Cuprinde 12 sere, fiecare ocupându-se de un anumit aspect din flora și vegetația lumii: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale (colecții de cactuși), flori ornamentale (36 soiuri de azalee și 469 soiuri de crizanteme).
Botanical_Garden_Iasi_2sera-gradinii-botanice-sursa-foto-raluca-daria-diaconiuc_55094359

2.Bojdeuca lui Ion Creangă esteo casă din cartierul Țicău, Iași, în care a locuit între anii 1872 și 1889 marele povestitor Ion Creangă. Pragul acestei case a fost trecut și de Mihai Eminescu, bun prieten al lui Creangă. Căsuța, având două camere dispuse de o parte și de alta a unui antreu, a devenit muzeu memorial la 15 aprilie 1918, restaurări având loc în anii 1942 și 1985. Casa este înscrisă în Lista monumentelor istorice.

1

3.Teiul lui Eminescu este un tei argintiu vechi de circa 250 de ani, aflat în Parcul Copou din Iași. Acest copac, denumit și “copacul îndrăgostiților”, este locul unde poetul Mihai Eminescu își găsea inspirația. În plimbările prin Copou, Mihai Eminescu s-a îndrăgostit de tei, venind deseori să-și adune gândurile sau să discute cu bunul său prieten, Ion Creangă, pe o bancă aflată la umbra protectoare a teiului.

400px-Teiul_lui_eminescu_1_

4.Catedrala Mitropolitana „Sf. Cuvioasa Parascheva” este o biserică ortodoxă care a fost construită între anii 1853-1858 pe locul unei biserici de lemn, mai vechi.
Acest lăcaș de cult mai este numit Biserica Prapa Doamna sau Prepadobna („Prea Cuvioasă” în limba slavonă) și Biserica „Sf. Vineri” sau „Vinerea Mare” (nume ce provine de la sfânta care patronează biserica).

images

5.Palatul Culturii este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc. Clădirea este înscrisă în Lista monumentelor istorice.

3

Timp liber pentru cumparaturi la Pallas Mall (2 ore)

17:00 Pornirea spre Chişinău

 

 

About Author

Vanessa
  •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.