Excursie de vis pe meleaguri Nemtene!

07.03.2015 by Vanessa No Comment

Programul excursiei
24:00 Plecarea din Chişinău
Vizitarea obiectivelor turistice:
• Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată într-o poiană de la poalele munților, în satul Văratec din comuna Agapia (județul Neamț), la o distanță de 12 km de orașul Târgu Neamț și la 40 km de municipiul Piatra-Neamț. Este cea mai mare mănăstire de maici din România, aici viețuind aproximativ 400 maici.

manastirea varatec

• Mănăstirea Neamţ – “Ierusalimul ortodoxiei romane” situata la 12 Km, nord vest de renumita Cetate a Neamtului, intr-o poiana larg deschisa pe valea rausorului Nemtisor, inconjurata aproape din toate partile de culmi impadurite.

Manastirea-Neamt2

• Cetatea Neamţ (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului) este o cetate medievală din Moldova, canadian pharmacy aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț (în nord-estul României). Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de lexapro information 80 m față de nivelul apei Neamțului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania.

Cetatea_Neamului

• Casa Memorială “Ion Creangă” din Humulești este un muzeu memorial înființat în casa în care s-a născut și a copilărit povestitorul român Ion Creangă în satul Humulești (astăzi suburbie a orașului Târgu Neamț) din județul Neamț.Ion Creangă a locuit aici permanent de la naștere până în http://cialiscoupon-treated.com/ 1846, apoi cu întreruperi până în 1855. Casa memorială-muzeu buy viagra in ottawa se află pe Lista Monumentelor Istorice din județul Neamț din anul 2004.

casa-memoriala-ion-creanga

Zimbrăria “Dragoş Vodă”una din cele mai vizitate atractii turistice din Tirgu Neamt si una din cele mai mari din Europa. 

poza-rezervatia-de-zimbri-neamt-30

23:00 Sosirea în Chişinău

 

 

 

About Author

Vanessa
  •  

Leave a Comment

Feel free to leave us a comment. Just simply enter the form below and click Submit.